Restoran

upp

Restoran “DUKAT” sada

  • a kroz daleku prošlost koja seže u daleko osamnaesto stoljeće kada su mnoge kočije i konjari ostavljali svoje konje na odmor i dohrane kako bi mogli dalje nastaviti svoj put i za sobom ostaviti ovo divno malo mjesto.
  • kako se sve mijenja tako se i potrebe mijenjaju pa je iz konjušnice nastala pletara šiba gdje su marljive ruke stvarale razne košare koje su putovale po cijelom svijetu.
  • krajem drugog svjetskog rata jedna obrtnička obitelj u tom istom prostoru otvara pogon aluminijskih odljevaka koja radi sve do početka devedesetih. Domovinski rat mnogo toga je promijenio i mnogo zatvorio tako da je ovaj napušteni i neprepoznati objekt trebalo ponovo oživjeti.
  • i tada nastupamo „Mi“ , pomalo mladi, pomalo željni stvaranja sa mnogo ideja. Prvi dojam je bio –vau- koliko čišćenja , koliko rada i tako su dani  prolazili – novac odlazio i  došli smo do restorana.
  • tri godine napornog rada sa mnogobrojnom papirologijom ali sav trud se isplatio jer smo postigli ono što smo htjeli.

Sačuvati izvornu dušu samog objekta a ujedno ugraditi sebe kako bi dobili jedan sklad koji se ne može niti želi kriti. Vjerujem da smo uspjeli u svojim namjerama i da  spravom nosi ime „DUKAT“ , ponos svakog slavonca-šokca.

NA VRH